2013. október 3., csütörtök

COPERNICUS országfelmérés / COPERNICUS Country Survey (ESA-EUROGI)

Az on-line COPERNICUS országfelmérés innen tölthető le:

Link hamarosan itt!

HUNAGI bátorítja tagjait és partnereit, hogy saját érdekükben vegyenek részt az országfelmérési kérdőív megválaszolásában. Miért?

Közös érdek, hogy mind az Európai Űrügynökség, mind az Európai Bizottság (az EUROGI-n keresztűl) statisztikailag értékelhető, átfogó és kellő mélyságű képet kapjon a hazai szereplők COPERNICUS programban való fokozott részvételi képességeiről, a lehetőségekről és akadályokról.

Mindenekelőtt a KKV szervezetek nagyszámú és aktív közreműködésére számítunk, hiszen számukra a képességeik, felkészültségük bemutatása illetve láttatása szakmai és gazdasági előnyt jelenthet.

Fontos az akadémiai (K+F) és oktatási szféra műhelyeinek résztvétele, hogy lső kézből megismerhessék a COPERNICUS program, ezen belül különösen az európai Sentinel műholdas földmegfigyelési sorozat által jelentett kihívásokat, lehetőségeket.

A Sentinel szimulált adatait az ESA/EUROGI a hazai érdekeltek számára biztosítani fogja.

Elsődleges téradat forgalmazóink, értéknövelt termék-előállítóink, adatbrókereink és megoldás-szolgáltatóink számára ugyancsak lényeges, hogyan tudják hasznosítani a Copernicus program adatait és kapcsolódó szolgáltatásait, különös tekintettel a Sentinel előbb szimulált majd éles adataira.

HUNAGI vállalta, hogy a COPERNICUS MPP magyarországi felméréséhez és műhelye számára ezt a webes felületet létesíti és az angolnyelvű kérdőívhez egy magyar nyelvű változatot/segédletet is készít.

A felmérés felhívásának szövegének és az on-line felmérés linkjének terjesztésére HUNAGI minden tag- és partnerszervezetét felkéri, különösen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Magyar Űrkutatási Iroda
Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság
INSPIRE tagországi kapcsolattartó
Magyar Űrípari Klaszter (HUNSPACE)

A kérdőívek beküldési határideje: 2013. október 31.

A felmérés kiértékelésére - az EUROGI, HUNAGI és az ESA szemszögéből - a decemberi budapesti műhelyen kerül sor. Erre a szervezők örömmel várják a kérdőívet kitöltőket, hogy tisztázatlan kérdéseiket  az illetékesekkel megbeszélhessék, a felmérés eredményét megismerhessék. A műhellyel (célja, időpontja helyszíne, programja, várt résztvevői, nyelve) külön bejegyzés foglalkozik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése